Zijdelings opgehangen cabine

Introductie van de EasyHomeLift met zijdelings opgehangen liftcabine

De plaatsingsmogelijkheden in bestaande woonhuizen zijn met het nieuwste modellen van de EasyHomeLift enorm toegenomen. De zijdelings opgehangen cabine maakt het mogelijk de lift op één of op beide stopplaatsen uit te laten komen in smalle ruimtes, zoals bijvoorbeeld smalle gangen, overloop of entreehal.

Ondanks dat de uniek uitgevoerde EasyHomeLift al veel beter binnenshuis plaatsbaar is dan conventionele huisliften, deze liften behoeven geen machineruimte, geen liftput, geen liftschacht en is 100% elektrisch aangedreven, vormde de plaatsing in smalle ruimtes voor problemen. Om loop- of beweegruimte vrij te houden dienen de liftgeleiders namelijk tegen een wand geplaatst te worden. Omdat de liftdeur dan aan de andere kant van de liftcabine gemonteerd is, kan de gebruiker niet meer in of uit de lift, als daar ook een wand of muur staat. Uiteraard zouden we dan de hele installatie 45 graden kunnen verdraaien, de lift zit namelijk niet aan de wand vast, maar dan kan de gang niet meer gebruikt worden omdat de geleiders de doorgang verhinderen. 

Bij de nieuwe zijdelings opgehangen liftcabines bestaat dit probleem niet meer. De geleiders staan nog steeds tegen de wand aan, alleen ligt de cabinetoegang in de looprichting van de gang of smalle ruimte. Door het feit dat de lift geen obstakel vormt als de cabine op de andere stopplaats wordt geparkeerd, blijft de gang betreedbaar wanneer dat nodig is.

De nieuwe zijdelings opgehangen EasyHomeLift is vanaf nu verkrijgbaar.

Op de tekening wordt de situatie weergegeven van een EasyHomeLift met en zonder zijgeleiding die uitkomt in de hal.

Voordelen zijophanging.jpg